Rome2rio – за планирање патувања до многу дестинации во светот

31

Rome2rio е добро дизајнирана апликација која всушност е продолжение на друга услуга која помага да се планираат патувања. Целиот концепт е прилично едноставен; треба само да ја внесете почетната точка (може да се открие врз основа на локацијата) и дестинацијата.

По кратка анализа, Rome2rio ќе ги прикаже опциите за патување и превозните средства (при што е можно да се открие кој пат е најпогоден или најбрз). Се разбира, покрај пресметувањето на личните превозни средства, ги нуди и оние кои се класифицирани како јавен превоз (авиони, автобуси, возови, па дури и услуги за споделување на возење, како што е BlaBlaCar), а погодно е тоа што ги проценува и можните патни трошоци.

Преку апликацијата може да се започне процесот на резервирање или купување билети, наоѓање сместување, изнајмување автомобили и друго, а се може да се спореди. Дополнително, можно е да најдете инспирација за тоа каде да патувате со избирање на веќе понудените дестинации и појдовни места.

Нема проблем, Rome2rio навистина се издвојува како една од најдобрите апликации за планирање патувања која има речиси 200.000 железнички линии, речиси милион автобуски линии, речиси 15.000 фериботски линии и нешто повеќе од 50.000 авиокомпании во својата база на податоци. За работите да бидат уште подобри, апликацијата е бесплатна.

Фото: Facebook