Runcible – паметен телефон во форма на џебен часовник со старомоден дизајн

22

26

Навикнавме на футуристичкиот дизајн на голем број уреди, но ретко се случува инспирација за нивната форма да дојде од минатото. Компанијата Mono.hm од Калифорнија следната недела планира и официјално да го претстави новиот уред со името Runcible, пишува Cnet.

Runcible-02

Овој паметен уред има кружен облик, дрвено куќиште, а е дизајниран за секојдневна и едноставна употреба. Екранот е сместен на предната, а камерата на задната страна.

runcible-2-02

Од компанијата се надеваат дека со овој неконвенционален дизајн ќе привлечат купувачи на кои сегашниот изглед на паметните телефони им е премногу здодевен.

runcible-2-09

Runcible има поголем број од функциите како и останатите мобилни телефони. Преку него може да се извршуваат разговори, да се пребарува на интернет, да се испраќаат пораки и фотографии, но не може да се користат апликации.