Руската компанија за оружје Калашников објави рекордна година

37

Воениот концерн Калашников го надмина планот за 2022 година во производството на оружје за 40 отсто.

Ова е рекорден резултат за последните 20 години, објави компанијата.

Во однос на исполнувањето на договорите и зголемувањето на обемот на военото производство, реализирани се 45 државни договори, 24 договори од воено-техничка соработка и планирани работи за организирање лиценцирано производство по еден договор. Ова се најголемите договори во историјата на компанијата“, се наведува во соопштението.