Рускиот извоз на оружје во Индија надмина 13 милијарди долари

32

Рускиот извоз на оружје и воена опрема во Индија надмина 13 милијарди долари во последните пет години, изјави директорот на Федералната служба за воено-техничка соработка Дмитриј Шугаев пред изложбата „Аеро Индија 2023“.

Шугаев за ТАСС изјави дека Русија останува еден од клучните играчи на индискиот пазар на оружје.

„Аеро Индија 2023 година“. се одржува во Бангалор од 13 до 17 февруари, а Русија, како што е најавено, на тој настан ќе покаже околу 200 видови оружје и воена опрема.

Фото: Pixabay