Sandbox ќе го изгради Times Square во метаверзумот

20
„Sandbox“ објави партнерство со „TIME“ за изградба на Times Square во метаверзумот. Главната цел на „TIME“ е да создаде дестинација која ќе биде срцето на мета просторот.

„Нашата цел е да создадеме дестинација која ќе биде срцето на метаверзумот. Од лансирањето на TIMESPieces, ние се фокусиравме на развој на заедница во Web3 која ќе има корист од неверојатното 100-годишно наследство и пристап што го создаде „TIME“ рече претседателот на „TIME“ Кит Гросман.

Според „The Defiant“, овој проект беше претставен на 21 јуни како дел од настанот NFT.NYC и ќе биде премиерно прикажан на виртуелен терен во Sandbox.

Киеран Ворвик, ко-основач на метавиверзумот Illuvium, рече: „Фактот што „TIME“ го зајакна своето присуство во метаверзумот со партнерството со „Sandbox“ е одлична вест за сите во вселената“.

Тој додаде: „Колку побрзо постигнеме масовно прифаќање, толку повеќе познати брендови ќе можеме да ги пренесеме на Web3“.

„TIMEPieces“ моментално е во процес на регрутирање на апликанти за архитектонски проекти кои ќе бидат доставени на разгледување. Покрај тоа, „TIMEPieces“ ќе дејствува како јадро за комуникација со други корисници, настани и комерцијални активности.

Гросман рече дека „TIME Square“ ќе обезбеди инклузивна платформа за сопствениците на „TIMEPieces NFT“ да имаат уникатни искуства како виртуелен пристап до дискусии, настани и проекции на дела од TIME студиото.