Се чека зелено светло од ЕУ за преземање на Credit Suisse

12

Мултинационалната инвестициска банка UBS се очекува да обезбеди безусловно одобрение од Европската унија за планираното преземање на Credit Suisse, изјавија официјални лица запознаени со ова прашање.

Ова ја доближи банката до завршување на работата.

„УБС“, потсетуваме, се согласи да ја купи швајцарската банка за три милијарди швајцарски франци  и треба да преземе загуби до пет милијарди франци во март, во спојувањето дизајнирано од швајцарските власти за да се избегнат поголеми превирања што го потресуваат пазар во светското банкарство.

Фото: Facebook