Седум огромни ризици што НЕ сакате да ги преземете

  2

  На претприемачите често им велат дека ако не грешат тогаш не ризикуваат доволно. Пораката е дека преку грешките луѓето растат како претприемачи и на тој начин напредуваат во бизнисот.

  glavna

  Затоа неуспехот се носи како симбол на чест во Силиконската Долина и поради тоа поголемиот дел од инвеститорите ги поддржуваат и вложуваат во оние што не успеале. Инвеститорите знаат дека за нивните инвестиции да бидат исплатливи, претприемачите коишто тие ги финансираат мора да бидат подготвени да ризикуваат.

  Прочитајте кои се седумте огромни ризици што НЕ сакате да ги преземете:

  100% доверба во бизнис партнерите

  1

  Не сакате да препуштите дел од контролата

  2

  Не знаете кога треба да бидете тивки

  3

  Не ги разбирате побарувањата на пазарот

  4

  Чекате предолго за да соберете пари

  5a

  Вложувате преголем капитал

  5

  Прерано го проширувате бизнисот

  Business people hold a globe