Седум работи што треба да престанете да ги правите ако сакате да успеете

3

crveno-svetlo

Фото: Pexels

Подобро од листа на работи што треба да ги направите е да имате листа на работи што треба да престанете да ги правите.

Доброто нешто од листата на работи што треба да ги направите е дека таа ве фокусира на битните нешта. Но, да имате листа на нешта што не треба да ги правите всушност ќе ве направи да бидете поефективни. Доколку се придржувате до неа ќе имате повеќе време и ќе заштедите енергија – ќе бидете попродуктивни.

Еве седум нешта што треба да престанете да ги правите:

Да ги одложувате работите

Да се жалите

Да дозволите другите да ви го детерминираат животот

Да планирате

Да си додавате стрес во животот

Да бидете негативни

Да бидете сами