Северна Кореја гради технолошки комплекс во форма на атом

2

severna koreja atom zgrada

Северна Кореја ќе добие комплекс посветен на науката и технологијата во форма на атом, пишува Business Insider.

Членови на Народната армија на земјата се ангажирани со цел да се забрза процесот на изградба на комплексот, а анализите покажуваат дека објектот ќе биде финализиран за една година.