Шефицата на GM: Ќе продадеме повеќе е-возила од Tesla

22

Шефицата на General Motors (GM) Мери Бара, најави дека нејзината компанија ќе продава повеќе електрични возила во САД од Tesla до 2025 година.

Во интервју за „АП“, Бара рече дека е уверена дека GM може да го надмине Tesla, глобалниот лидер, и да остане пред Елон Маск и неговата компанија благодарение на „електричните автомобили од високата класа“ што ќе ги продаваат по „поволни цени“.

„За навистина да достигнете 30, 40, 50% од продажбата на електрични возила, треба да дојдете до луѓе кои планираат да купат возило во опсег од 30.000 до 35.000 долари“, рече Бара.