Shiba Inu откри детали за својот проект за метаверзумот

63

Во блог пост на 30 март, тимот на Shiba Inu откри детали од својот многу дискутиран проект за метаверзум наречен SHIB: The Metaverse.

Програмерите зад мем-токенот првично ја објавија амбициозната иницијатива за метаверзум на почетокот на февруари за да се натпреваруваат со проекти како Decentraland.

Метаверзумот ќе се состои од повеќе од 100.000 парцели, од кои некои ќе останат приватни.

Парцелите ќе се отклучуваат етапно. За време на воведната фаза, тимот ќе отклучи 36.431 парцели, кои ќе бидат поделени на четири нивоа  („Silver Fur“, „Golden Tail“, „Platinum Paw“ и „Diamond Teeth“). Цените се движат од 0,2 ETH до 1 ETH во зависност од нивото. Тимот вели дека сака да избере неутрален токен за одредување на цените.

Учесниците мора да ги заклучат своите токени Doge Killer (LEASH) за да учествуваат на тридневниот настан за наддавање. Сопствениците на токени ќе можат да учествуваат и на седумдневниот настан за продажба. Конечно, останатите парцели ќе бидат достапни за јавна продажба по завршувањето на двете почетни фази.

Тимот тврди дека купувањето земјиште е можност за генерирање пасивен приход и генерирање награди. Некои од привилегиите што може да ги отклучат сопствениците на земјиштето ќе бидат откриени во блиска иднина.

Метаверзумите се виртуелни светови кои им овозможуваат на учесниците да имитираат интеракции во реалниот свет. Концептот доби значителна популарност поради ребрендирањето на Facebook во Meta, што се случи минатиот октомври.