Shiba Inu (SHIB) кит купува 171 милијарда токени

90

Китовите сè уште веруваат во SHIB дури и по пад на цената од 40%.

По распродажбата на пазарот на криптовалути, китовите на Shiba Inu не го напуштаат својот омилен меме токен и со нетрпение очекуваат да купат повеќе. Еден кит неодамна купи 171 милијарда токени.

Првата голема трансакција се појави во блокчејнот пред 2 дена, кога китот купи SHIB токени во вредност од 6 милиони долари. Токенот се тргува околу 0,0000476 долари по голема корекција на пазарот на криптовалути.

Единаесет часа по извршувањето на првата нарачка, китот одлучи да купи уште една, помала серија SHIB, инвестирајќи уште 2,3 милиони долари кога Shib падна на 0,000048 долари.

Со зголемена контрола од страна на китовите, учесниците на пазарот очекуваат трендот да се промени.

Откако Shib го достигна претходниот ATH (највисоко ниво), уделот на китовите во мрежата се намали, што доведе до масовна корекција од околу 45% за помалку од една недела.

Со зголемениот број на китови на пазарот, трговците на мало повеќе нема да го сочинуваат најголемиот дел од пазарот, а китовите – за разлика од трговците на мало – имаат тенденција да ги задржат своите позиции додека не се појават нови врвови.