Што да очекуваме од Биткоин по силниот октомври?

71

Со добивки од 40%, октомври стана најдобриот месец за цената на Биткоин (БТК) од декември 2020 година, надминувајќи ги дури и месеците од Q1.

Биткоинот беше сведок на нестабилен почеток на новата недела и новиот месец по неговото прво месечно затворање од над 60.000 долари – што е следно?

По долгоочекуваниот крај на октомври, „биковите“ гледаат на ноември за да ја обезбедат следната фаза од она што се надеваат дека ќе биде продолжување на порастот на цената на БТК.

Кај БТК / УСД овој месец можеме да видиме месечно затворање од близу 100.000 долари – но може да има пад до скоро 50.000 долари.

Што и да се случи, учесниците на пазарот се во празнично расположение оваа недела бидејќи Биткоин го гледа највисокото месечно затворање во својата историја.

Биткоинот не само што се движи нагоре во кратката временска рамка, а неговото затворање во неделата беше проследено со значителна надолна нестабилност пост фактум – пад на 59.500 долари – пред да надмине 62.000 долари часа подоцна.

Фановите на прогнозите за цените на „најлошото сценарио“ на PlanB, кои предвидуваат најмалку 63.000 долари за крајот на октомври, можеби ќе бидат малку нервозни.

Иако сè уште е релативно точна, за прогнозата да продолжи со својата историска точност, до крајот на овој месец треба да достигнеме околу 98.000 долари.

За самиот PlanB, сепак, резултатите се повеќе од задоволителни.

„Да, биткоинот можеби нема да затвори над 63.000 долари овој месец“, напиша Мајкл Ван де Поуп за ситуацијата.