Што да очекуваме од цената на Cardano (ADA)?

87

Во новото видео на YouTube, Бенџамин Кауен им кажа на своите 721.000 претплатници дека Cardano поминал многу време лебдејќи околу нивото на поддршка и отпор од 1,20 долари во текот на изминатата година.

Тој верува дека на алткоинот можеби ќе му треба скок на цената на Bitcoin (BTC) за да оди по нагорна траекторија.

„Ако дојдеме до тоа ниво, прагот од 1,20 долари, мислам дека тоа ќе биде прилично голем тест за АDА. Јасно, тоа ќе зависи од тоа дали Bitcoin е успешен во пробивањето на сопствената лента за поддршка на биковиот пазар“.

Лентата за поддршка на Bitcoin пазарот е технички индикатор кој комбинира 20-неделен едноставен подвижен просек (SMA) и 21-неделен експоненцијален подвижен просек (EMA).

Авторот укажува на опсегот од 45.000 до 46.000 долари како следен голем тест за BTC.

„Ако успее да се пробие, тогаш аргументот би бил дека има добри шанси и АDА да може да се пробие.

Меѓутоа, ако Bitcoin брутално биде одбиен од лентата на поддршка на биковиот пазар од околу 45.000 до 46.000 американски долари, генералното очекување што би го имал е дека АDА ќе види одреден отпор овде и ќе ја отфрли сопствената лента за поддршка на пазарот. Кога сме во оваа фаза на пазарот, водиме тешка битка…“

Кауен заклучи дека алткоините генерално често имаат слаби резултати во однос на BTC кога Bitcoin останува под лентата на поддршка на биковиот пазар.

„BTC е под неа од неделата на 29 ноември [2021]. Ако го погледнете парот BTC/ADA од 29 ноември, парот всушност не направил ништо толку спектакуларно. Веќе беше под сопствената лента за поддршка на пазарот и оттогаш падна, се врати до лентата, потоа беше симнат од тоа ниво и повторно се упати надолу. Можеби ќе тестираме околу 2.500 или 2.600 сатоши [помеѓу 1,07 и 1,11 долари]“.

Во моментот на пишување, Кардано порасна за 3,84% на 1.15 долари во последниве 24 часа, додека Биткоин се тргува за 44.157 долари.