Што да очекувате од денешниот настан на Apple iPhone 13?

24

За денеска, Apple закажа настан за испорака на смартфонот iPhone 13. Се шпекулира дека може да биде претставен заедно со Apple Watch Series 7, што би можело да го има првиот голем редизајн на куќиштето од воведувањето на прва серија, но и AirPods слушалки од третата генерација.

IPhone 13 најверојатно ќе изгледа како неговиот претходник, со куќиште и екран со слична големина во секој модел и помал изрез на предната страна. Секој од четирите модели на iPhone 13 ќе има нов A15 процесор што е чекор подалеку во перформансите од неговиот претходник, A14.

Се очекува iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max да бидат објавени со LTPO екрани кои овозможуваат повисоки стапки на освежување на сликата, а најверојатно моделот Max ќе има стапка на освежување на сликата од 120Hz. Се очекува двата модела Pro да имаат нов систем за снимање видео ProRes за поголема видео резолуција од кога било досега.

Покрај тоа, се шпекулира дека Apple Watch Series 7 би можел да го добие првиот редизајн откако серијата Apple Watch го виде светлото на денот, како и најновите AirPods од третата генерација за која некои извори велат дека би можеле да го “украдат шоуто“ со нивните иновативни карактеристики.

Иако ова е можно, постојат индикации дека Apple може да го стори тоа подоцна во месецот на посебен настан, каде што исто така ќе претстави нови уреди со iPad и / или Mac OS.