Што ќе се случи ако го стиснете копчето “лудило” на новиот автомобил на Tesla Motors?

25

reklama

Минатата година во октомври, Tesla Motors на Елон Маск, кој стои и зад компанијата Space – X, го претстави новиот електричен автомобил Model S P85D. Овој седан чини 105.000 евра, има два мотори, а една од предностите во однос на оригиналниот Model S е забрзувањето. Новиот Model S за 3,2 секунди може да забрза од 0 до 100 километри на час, за разлика од претходниот модел, на кој му беа потребни 5,9 секунди.

Сопствениците на овој автомобил забрзувањето можат да го постигнат со притискање на копчето insane (лудило), а како изгледа тоа, погледнете во видеото од тестирањето на YouTube каналот DragTimes.