Што може да привлече повеќе луѓе кон Биткоин?

45

Крипто инфлуенсерот Ентони Помплијано откри карактеристика на Биткоин за која верува дека ќе доведе до следниот бран на неговото усвојување.

Во новата епизода на Best Business Show, Помплијано им кажа на своите 379.000 претплатници на YouTube дека транспарентноста на податоците на Биткоин ќе привлече повеќе инвеститори и трговци на БТК.

„Блокчејн [податоците] не се магичен индикатор. Тие не ни ја покажуваат иднината. Но, она што тие го прават е на транспарентен начин да го отворат токму она што веќе се случува во синџирот. Овие податоци се достапни на пазарот на Биткоин. Тоа е како да добивате биланс на успех секој ден на мрежата Биткоин. Инвеститорите од Волстрит ќе ги отворат очите и ќе почнат да сфаќаат дека перформансите на синџирот се клучни. И кога ќе почнат да сфаќаат дека имаат повеќе информации и поголема транспарентност во оваа индустрија, ќе видите дека се повеќе и повеќе инвеститори, се повеќе и повеќе трговци ќе почнат да излегуваат на пазарот “, смета тој.

Помплијано, исто така, вели дека податоците за блокчејн откриваат дека повеќе од половина од понудата на БТК не е поместена во последните 12 месеци, што сугерира дека инвеститорите се подготвени да ја задржат криптовалутата долго време.

„Но, мојот омилен показател е дека 64,5% од Биткоините не се поместиле една година. Овој пазар е неликвиден и ќе треба катализатор за побарувачка за да ги зголеми цените. Не знам од каде доаѓа ова, како и повеќето луѓе, но кога ќе се појави, како што видовме многу пати досега, Биткоин брзо се движи“.

Популарниот блокчејн аналитичар Вили Ву, исто така, внимателно ја следи намалената понуда на БТК, достапна на крипто-берзите. Според него, БТК се подготвува за шок во понудата, слично на она што се случи во четвртиот квартал од 2020 година.

„Цената на биткоинот е случајна затоа што Волстрит продава фјучерс договори во трансакција со макро ризик. Во меѓувреме, институционалните пари го грабаат БТК по добри цени и се префрлаат во чување. Во такви моменти, се сеќавам на шокот од понудата од Q4 2020 година“, посочи Ву.