Што треба да пиете на деловните состаноци?

5

pijacki

Фото: Pexels

Сигурно се прашувавте што треба да пиете на вечерите или на состаноците со бизнис партнерите? Одговорот е едноставен – зависи од вашиот личен вкус и од тоа што сакате да го постигнете.

Сите сакаат да ги импресионираат деловните партери и новите клиенти и затоа се неодлучни дали треба да пијат истата пијачка како нив? Дали е во ред да се пие алкохол? Колки пијачки се доволно, а да не се остави негативен впечаток?

Еве неколку кратки совети што можат да ви помогнат во изборот на пијачка на деловен состанок:

На креативни состаноци каде што се споделуваат идеи напијте се пиво.

Кога преговарате, тогаш воопшто не пијте алкохол.

На поголеми состаноци каде што се запознавате со нови клиенти, тогаш напијте се една пијачка по ваш личен избор.