Што треба да знаете за ја да преживеете првата година во бизнисот

23

open-pexels

Фото: Pexels

Бизнис Инфо ги издвојува 6-те клучни работи што треба да ги знаете за да ја преживеете првата година во бизнисот. Дознајте кои се тие и направете ги!

Креирајте добра репутација: Секоја пофалба е добредојдена. Ако вашите клиенти се задоволни од вас и вашиот производ, тогаш тие ќе ја завршат голем дел од работата. Добриот глас надалеку се шири.

Внимателно бирајте кого ќе вработите: Изберете ги оние работници кои навистина можат многу да придонесат за вашиот бизнис, имаат познавања од областа и искрено се интересираат за тоа што го работите. Не се задоволувајте со ништо помалку.

Бидете храбри: Немојте да мислите дека луѓето се недостапни. Напротив, сите деловни луѓе се вклучени во бизнис за да прават договори и зделки… Слободно контактирајте ги, ќе бидете изненадени што се може да се случи.

Добро размислете како ќе допрете до клиентите: Една до клучните работи во бизнисот е КАКО ќе се пренесе пораката до потрошувачите. Не секогаш ПР стратегијата е најдобриот начин за тоа. Успешно пренесената порака многу зависи од вашиот пазар, од содржината на пораката и секако, од вашиот буџет.

Започнете локално: На почетокот фокусирајте се на локалниот пазар и можностите што тој ги нуди. Откако ќе обезбедите добра подлога, почнете да делувате и на поширокиот пазар.

Сакајте го она што го нудите: Запознајте го добро вашиот производ, видете какви вредности тој може да донесе на пазарот. Ако имате добар производ, време и енергија истиот да го презентирате на четворица во еден ден, само следете ги нивните реакции и продолжете понатаму.