Скокна цената на нафтата

40

Цената на суровата нафта скокна на 73,12 долари за барел, како и цената на нафтата од типот брент, на 77,78 долари.

Европските фјучерси на гас се продаваа денеска на отворањето на берзата ТТФ по цена од 29.000 евра за мегават-час.

Цената на златото скокна на 1.932,14 долари за унца, како и цената на пченицата, на 64.402 долари за бушел (бушел е еднаков на 27.216 кг).

Вредноста на еврото во однос на доларот изнесуваше 1,10078, што е за 0,08 отсто повисока од вчера.