Слика на Ед Ширан продадена за 51.000 фунти ќе бидат дадени во хуманитарни цели

11

Апстрактна уметничка слика под името Splash planet, чиј автор е британскиот музичар Ед Ширан собрала повеќе од 51.000 фунти што ќе бидат дадени во хуманитарни цели. Делото сега е во сопственост на Американка која на лотарија организирана во САД уплатила 20 фунти, пренесува ВВС.

Лотаријата започнала минатиот месец, а победникот е извлечен оваа недела. Извршната директорка на организацијата што ја спровела кампањата за борба против рако, Карен Хер рекла дека е воодушевена, а Ширан изјави дека станува збор за слика што ќе се појави на имотот на неговиот сингл Afterglow.

Пејачот и претходно давал свои уметнички дела во хуманитарни цели, па една таква е продадена за 40.000 фунти.

Фото: Facebook