Словенечки Ревоз ќе почне со производство на нов модел на Twingo

4

revozСловенечки Ревоз од Ново Место се подготвува на почетокот на мај да започне со производство на новиот модел на Renault Twingo, а за новата производна линија ќе вработи уште 270 луѓе.

Целата инвестиција за производство на новото Twingo изнесува 450 милиони евра, а државата за тоа издвои 22,5 милиони евра субвенции, пишува Финанце. При изработка на новиот модел, 30% од потребните делови ќе се изработуваат во Словенија.

Според компанијата Renault Nissan Словенија, новото Twingo ќе биде достапно во две моторни варијанти и со три пакети на опременост. Цената на новиот модел ќе биде позната во втората половина на годината.