Слушнете како звучи 3Dvarius – 3D печатена виолина

3

violina

3Dvarius е 3D печатена виолина, на која може да се свири. Виолината е работена според модел на Страдивариус. Печатена е во еден дел, а како звучи, демонстрира виолинистот Лоран Бернадак, кој е дел од дизајнерскиот тим.

Во второто видео, може да го видите процесот на изработка.