Снуп Дог со NFT соработка на Cardano

34

Проектот NFT на Clay Nation вели дека започна формално партнерство со Snoop Dogg и Champ Medici, откако на тој начин внесува иконски анимации од глина, игралишта и отклучување на музичка содржина во Cardano.

Претходно беше откриена соработката на Снуп Дог и Champ Medici со ClayNation.

Така, Снуп Дог и основачот на Cardano, Чарлс Хоскинсон, се сретнаа на Twitter за да разговараат за екосистемот Cardano, музиката и NFT на 5-ти април.

Clay Nation на Clay Mates е колекција од 10.000 Cardano NFT аватари, составени од рачно изработени квалитети од глина. Алгоритмот потоа комбинира неколку својства за да го генерира секој уникатен NFT на Clay Nation.

Случајно, NFT колекциите на Снуп Дог започнаа токму кога мрежата Cardano означи ново достигнување.

Според Морган Шофилд, менаџер за раст на екосистемот на Cardano, мрежата веќе има издадено повеќе од четири милиони свои токени .

Зголемувањето на бројот на NFT е поврзано и со растот на мрежата Cardano и со заживувањето на индустријата NFT.

Pavia, првиот метаверзум проект на Cardano, неодамна објави дека сега има повеќе од 22.000 сопственици на земјиште или уникатни сопственици на портфолија на pavia.io NFT.

Официјално лансирана како прв Cardano метаверзум во јануари, Pavia го доби името по родното место на Џироламо Кардано.