Spike Email – ја претвора класичната е-пошта во платформа за разговор и соработка

16

Е-поштата постои повеќе од педесет години, и иако некои го најавија нејзиното пензионирање во многу прилики, се чини дека комуникацијата преку испраќање е-пошта сè уште не оди никаде. Но, е-поштата има свои ограничувања и добар дел од корисниците го користат своето сандаче како организатор и листа на задачи.

Spike Email е клиент за е-пошта кој сака да го трансформира сандачето во еден вид месинџер платформа, нудејќи голем број практични опции. Клучниот трик е што сандачето ќе изгледа повеќе или помалку како класичен тек на разговор на некоја комуникациска платформа како што е Whatsapp или друга апликација за разговор.

Можно е да се извршат тие многу типични дејства за е-пошта, но добивате и дополнителни опции како откажување на испраќање е-пошта, поставување пораките да се испраќаат автоматски подоцна во одредено време, користење паметно пребарување со многу дополнителни филтри, извршување дејства на повеќе пораки одеднаш и повеќе.

Секако, Spike Email ги истакнува своите организациски способности и е особено прилагоден за работа во помали или малку поголеми тимови и навистина ја олеснува комуникацијата, но и размената на документи, организирањето состаноци и слично. Како и да е, оваа апликација навистина ќе го промени начинот на кој гледате на класичната е-пошта и ќе ја направи покорисна отколку што некогаш била.

Доброто е што работи независно од давателот на услугата за е-пошта, а за лични сметки за е-пошта е потполно бесплатен со одредени ограничувања. Сите останати ќе треба да плаќаат претплата во зависност од посакуваните карактеристики и бројот на корисници (помали или поголеми компании) што варира од 8 до 12 долари месечно по сметка на е-пошта.