“Стаклен” дом – врвна уметност во архитектурата

88

Овој лусузен  дом се наоѓа во Санта Барбара, Калифорнија и е дело на архитетот Стив Херман. Куќата се простира на површина од 14.000 метри квадратни и е обиколена со прекрасно зеленило.

“Стаклениот” дом има пет спални соби, пет бањи, кујна со соба за вино и уметничка галерија каде се наоѓаат 32 винтиџ возила на архитектот.

001-glass-pavilion-steve-hermann 003-glass-pavilion-steve-hermann 006-glass-pavilion-steve-hermann 008-glass-pavilion-steve-hermann 005-glass-pavilion-steve-hermann glass-pavilion-house_steve-hermann_13 glass-pavilion-steve-hermann-design-15 HMDRS203H_glass-pavilion-bedroom-700_s4x3_lg1 SteveHermannGlassPavilion_2 The-Glass-Pavilion-by-Steve-Hermann-7 (1) The-Glass-Pavilion-by-Steve-Hermann8 The-Glass-Pavilion-by-Steve-Hermann-9 (1) the-glass-pavilion-by-steve-hermann-9 the-glass-pavilion-by-steve-hermann-16 the-glass-pavilion-by-steve-hermann-17 The-Glass-Pavilion-by-Steve-Hermann-Pictures-13 002-glass-pavilion-steve-hermann