Steezy – најпознатата и најпопуларна платформа за учење да танцувате

6

Можете да научите модерни танцови стилови на различни начини, но оние кои не сакаат да пребаруваат многуте упатства достапни главно на Youtube или слични услуги за стриминг и повеќе би се потпирале на нешто структурирано, тогаш дефинитивно мора да го пробаат Steezy, мобилно училиште за танц.

Платформата нуди повеќе од 1.500 разновидни танцови програми и курсеви прилагодени на танчери од сите нивоа, од тотални почетници кои срамежливо се обидуваат да ги фатат почетните чекори, до оние кои веќе се добри во танцовите стилови, но сакаат да научат нешто ново и покомплексно или да ги подобрите веќе стекнатите вештини.

Виртуелното училиште е јасно структурирано и има дизајниран систем за следење на напредокот, се со цел дополнително да ги мотивира оние кои сакаат да танцуваат да танцуваат и постојано да се подобруваат. Се разбира, слично како и другите платформи, инструкциите за танц се добиваат преку видеа, но самите курсеви ги водат вистински танчери.

Она што ќе биде особено корисно за тотални почетници е секако фактот дека танцовите чекори се добро обработени и тие се предаваат буквално чекор по чекор. Покрај тоа, Steezy навистина се поставува себеси како виртуелна танцова школа и во овој сегмент му се чини дека, во споредба со конкуренцијата, најсериозно ја сфаќа наставата по танц, нудејќи слично искуство како во некоја вистинска школа за танц.

Секако, сето ова значи дека треба да платите за ваква школа за танц, иако има неколку бесплатни курсеви за почетници, и без разлика што целата платформа е релативно скапа, вреди да се проба. Ова може да се направи бесплатно седум дена, по што треба да платите претплата од 8.59 евра месечно или 102.99 евра годишно за Premium изданието.