Стоматолог од Дубаи направи златна протеза што вреди 152.000 долари

3

zlatna proteza

Стоматолог од Дубаи направи забна протеза од злато со 156 дијаманти и вреди 152.000 долари.

Производителот наведува во дека во протезата се вградени 10 грама чисто злато и дијаманти од 2,5 карати.

Светскиот институт за дијаманти во Белгија ја потврди автентичноста на материјалите на протезата.

Ваква протеза веќе нарачала некоја богата дама од Обединетите Арапски Емирати, а стоматологот ветил дека од продажбата на првата златна протеза ќе одвои 25.000 долари во хуманитарни цели.