Studio dental – камион трансформиран во забна ординација на тркала

6

studio dental

Жителите на Сан Фрациско од сега нема да имаат проблем кога ќе почувствуваат забоболка, бидејќи на помош ќе им биде првата забна ординација на тркала.

studio dental 1

Архитектонското студио Montalba Architects трансформираше стандардна приколка на камион во забна ординација – Studio Dental.

Во оваа мобилна забна ординација ги има сите содржини како и класичните забни ординации. Покрај чекалната, има и просторија за стеризилизација како и две сали за интервенции.

Дизајнот е замислен како креативен и привлечен за клиентите, а воедно и функционален.

studio dental 2