Светска банка ќе го претстави редовниот полугодишен извештај за Западен Балкан

8

Светска банка денеска ќе го презентира редовниот полугодишен економски извештај за Западен Балкан.

Онлајн ќе биде презентирано 20-то издание од серијата извештаи за состојбата на економиите во земјите од Западен Балкан – Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македонија, Црна Гора, Србија.