Светската банка најави 1,78 милијарди долари помош за Турција

52

Светската банка најави помош за Турција од 1,78 милијарди долари, за итни потреби и закрепнување.

– Обезбедуваме итна помош и подготвуваме брза проценка на итните потреби на теренот, се вели во соопштението на претседателот на Светска банка Дејвид Малпас.

Според последните податоци, само во Турција во земјотресот загинаа повеќе од 21.000 луѓе.

Фото: facebook