Светскиот економски форум во Давос ќе се одржи од 15 до 19 јануари

26

Годишниот состанок на Светскиот економски форум (СЕФ) во Давос ќе се одржи од 15 до 19 јануари и ќе биде домаќин на повеќе од 100 претставници на земји, сите големи меѓународни организации, 1.000 партнери на Светскиот економски форум, како и лидери на граѓанското општество. , експерти, младински претставници, социјални претприемачи и новински агенции.

Клучните теми на форумот во Давос се „Постигнување безбедност и соработка во поделен свет“, „Создавање раст и работни места за нова ера“, „Вештачката интелигенција како движечка сила за економијата и општеството“ и „Долгорочна стратегија за клима, природа и енергија“, се наведува на веб-страницата на таа организација.