Tasarim Takarim: Уметници трансформираат детски цртежи во накит

4

Уметничкото дуо од Турција под името Tasarim Takarim, Јасемин Ердин Тавукчу и Озгур Каравит, создаваат уникатен накит според детски цртежи. Родителите можат да испратат цртеж од своето дете и да добијат привезок, брош, ѓердан, нараквица…

Еве како изгледаат нивните изработки:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10