Тедески: Сакам да кажам „Не се работи за пари, туку за страст“

49

Слушам од деловни луѓе дека „политиката не ме интересира“, но мора да ве интересира вас. Не мора да ве интересира дали се демохристијани, либерали или социјалдемократи или не знам кои реформисти. Но, сè е политика, вели бизнисменот Емил Тедески во подкастот, разговарајќи со Радет Ракочевиќ, директор и основач на Senzal Capital Белград, експерт за берза и инвеститор.

„Сакам да кажам: не се работи за пари, туку за страст“, ​​вели тој.

„Бев тешко погоден од Ковид и морам да признаам дека ме збуни и исплаши. Никогаш не сум учел ништо за да можам да управувам и да го водам системот во таква средина, иако финансиски морам да кажам дека бевме многу успешни“, рече Тедески.

„Мојата прва страст и мојот живот е моето семејство. Но, кога луѓето сакаат да ме дефинираат – тука е Атлантик, музиката и кошарката“, рече тој за себе.

Фото: Facebook