Тегелтија: Треба да ги отвориме границите за „Отворен Балкан“

14

Претседавачот на Советот на министри на БиХ, Зоран Тегелтија, кој учествуваше како набљудувач на Самитот „Отворен Балкан“ во Охрид, рече дека границите треба да се отворат за регионалната иницијатива и дека не сака да види стоки и камиони од БиХ како стојат на границите, додека оние кои припаѓаат на „Отоврен Балкан“ непречено поминуваат.

„Никој во БиХ нема право да ги доведе нашите граѓани и нашата бизнис заедница во таква ситуација“, посочува Тегелтија во интервју за „Политика“.

„Претседателот Вучиќ предложи заеднички да формираме тим кој ќе се справува со проблемите и ќе нуди заеднички решенија за сите земји од Западен Балкан и да се обидеме да дејствуваме заедно“, посочува Зоран Тегелтија.