Телефони кои најмногу зрачат – кој е прв на листата?

266

Bundesamt für Strahlenschutz, германската федерална канцеларија за заштита од радијација, објави листа на паметни телефони кои најмногу зрачат.

Во денешно време сите секојдневно ги користиме мобилните телефони и тие ни се на дофат на рака 24 часа на ден.

Бидејќи многу често користиме мобилен телефон и тој секогаш ни е блиску, прашање е дали истиот штети, а Infographic Show ни го носи одговорот според информациите од Bundesamt für Strahlenschutz.

Моментално, телефонот кој убедливо најмногу зрачи е Motorola Edge.

Некогаш iPhone беше на врвот на листата, но Apple го промени тоа и сега овој телефон не е ни во топ 10.