Телеком Србија распиша јавен повик за советник за приватизација

22

Telekom-Srbija

Телеком Србија вчера распиша јавен повик за избор на приватизациски советник за продажба на оваа компанија, јавува Танјуг.

Предмет на јавните набавки се услуги од менаџмент консалтинг од страна на советник во вид на стручна помош во утврдување на предлог модел за приватизација на претпријатието за телекомуникации Телеком Србија, со цел развој во областа на телекомуникациите во Србија.

Критериум за доделување на договорот е економски најповолна понуда.

Рокот за доставување на понудите е 6 март, а истиот ден, по истекувањето на рокот, ќе биде и јавното отворање на понудите.