Terra (LUNA) дава ветувачки знаци на сила

16

Популарен крипто аналитичар рече дека ривалот на Etherium е на пат да достигне нов врв за сите времиња, откако се зголеми за 25% за 33 часа.

Во ново видео на YouTube, водителот на финансискиот канал InvestAnswers им кажа на своите претплатници дека Terra (LUNA) има одлични влезни точки на нестабилниот пазар, додека одржува силна поддршка на 76 долари.

Водителот на InvestAnswers предвидува до каде може да се искачи LUNA поради зголемената популарност на стабилната монета TerraUST (UST) на Terra, која стана трета по големина стабилна монета според пазарната капитализација.

„LUNA е точно на 50-дневниот подвижен просек околу 93-94 долари и мораме да одиме на 110-120 долари. [Terra исто така ја има] третата најголема пазарна капитализација [UST]“.

Што се однесува до Bitcoin, аналитичарот вели дека цената на водечкото крипто средство по пазарна капитализација може да се зголеми врз основа на корелацијата помеѓу BTC и индексот на американскиот долар (DXY).

„По големото рели на DXY, цената на BTC расте. [Вистина е и спротивното] Откако ќе падне DXY, Bitcoin потоа паѓа и така натаму и така натаму… Го видовме тоа во јуни 2020 година. Ја видовме големата продажба во летото 2021 година и токму сега имаме огромен пораст на индексот на доларот и ова е трет од ваков вид во последните пет години. Тоа се случи само три пати досега. Секој пат кога се случуваше ова, имаше скок по фактот, така што ова е уште еден многу биков индикатор што го гледаме“, исѕакнува аналитичарот.