Тесла Моторс претстави соларни станици

13

Американската компанија Тесла Моторс претстави соларни станици кои значително ќе го забрзаат процесот на полнење на електричните возила и на нивните сопственици ќе им овозможи да одат на подолги патувања. Извршниот директор на компанијата Елен Муск рече дека станиците се поставени на шест места на автопатот во Калифорнија.