TikTok во стилот на Twitter: – воведува „Repost“ опција

7

Ретвитот на Twitter е една од најкористените функции на платформата, па затоа TikTok реши да претстави своја верзија наречена „Repost“. Тоа е, значи, опција со која кинеската социјална мрежа „флертува“ долго време, но се чини дека само што почна да се појавува на корисниците во голем број.

Имено, според TechCrunch, копчето „Repost“ се наоѓа во менито Share, од кое корисниците инаку можат да испраќаат објави на своите пријатели. Со кликнување на него, избраното видео во име на корисникот ќе се појави на каналот „For You“ на неговите „заеднички пријатели“ (се следат еден со друг) и, за разлика од Twitter, нема да се забележи на неговиот профил.

„Секогаш размислуваме за нови начини да и донесеме вредност на нашата заедница и да го збогатиме искуството на TikTok. Во моментов експериментираме со нов начин луѓето да ги споделуваат видеата на TikTok во кои уживаат“, изјави портпаролот на TikTok за TechCrunch.

Сепак, се чини дека TikTok сè уште размислува за името на оваа функција, па за некои корисници копчето „Repost“ се нарекува „Recommend“. Треба да се напомене дека ова е сосема иста опција која, патем, пред секоја употреба ги поттикнува корисниците да го споделат видеото со нивните заеднички пријатели и зошто решиле да го споделат.