To Montenegro: Четири милиони евра од продажба на билети

5

Три и пол месеци по првиот лет, компанијата To Montenegro може да се пофали со приход од четири милиони евра само од продажба на билети. Во овој период превезуваше 70.000 патници, изјави директорот на компанијата Предраг Тодоровиќ за ТВЦГ.

Според Тодоровиќ, приходот од четири милиони евра е исклучителен резултат. Сепак, добриот почеток на 70.000 превезени патници од неколку светски дестинации, како што се Белград, Франкфурт, Истанбул, па дури и Тел Авив, беше запрен од пандемијата.

Во моментов, летовите за Русија се забранети, а директорот на компанијата потсетува дека постојат ограничувања за патување во Западна Европа.