Тојота ги стопираше испораките на некои автомобили

25

Тојота Мотор ќе ја прекине испораката на некои автомобили чии делови од моторот беа откриени дека имаат неправилности за време на тестовите за сертификација, објави компанијата во понеделникот.
Производителот на автомобили наредува Toyota Industries да развие дизел мотори за своите автомобили. Истрагата на независен истражен одбор откри дека Toyota Industries измамила тестови за сертификација за три модели на дизел мотори развиени за производителот на автомобили.

Вработените се обидоа да ги израмнат резултатите од тестот за излезна моќност користејќи софтвер кој се разликуваше од оној што се користи за масовно производство, пренесе СЕЕБиз.