Топ-10 половни автомобили на кои ќе им се зголеми вредноста

488

Некои луѓе инвестираат во акции и недвижен имот, други инвестираат во автомобили.Иако инвестирањето е ризичен бизнис, со избирање на вистинскиот модел можете да заработите на долг рок.

Обично, автомобилите што ја зголемуваат вредноста се ретки, ексклузивни и добро сочувани. Автомобилските експерти на CarVertical создадоа листа на автомобили чија вредност треба да се зголеми во иднина и да им донесе профит на нивните сопственици.

1. Mercedes-Benz 190 (W201)

2. Toyota MR2 (Mk1)

3. Mazda MX-5 Miata (Mk1)

4. Mitsubishi Lancer Evolution IV

5. BMW M5 E34

6. Honda S2000

7. Volkswagen Phaeton

8. Land Rover Discovery (Mk1)

9. Ford Puma

10. Mercedes-Benz C63 AMG V8