Топ 25 најпосетувани веб-страници во светот

79

Во огромниот универзум наречен Интернет, неколку веб-страници се повторуваат како глобални гиганти. Веб-страниците како YouTube и Facebook привлекуваат милијарди корисници и ги обликуваат онлајн искуствата на корисниците. Но, повремено, некои новитети може да ја разнишаат оваа листа, што е токму она што се случува сега со вештачката интелигенција.

Користејќи ги податоците од фирмата за веб-аналитика SimilarWeb, погледнете ги најдобрите 25 веб-страници врз основа на нивните најнови податоци за сообраќајот.

Во 2023 година, веб-порталите во сопственост на Alphabet и Facebook доминираат на топ 25 листата, како што тоа го прават многу години. Всушност, кога ќе се спојат Google, YouTube, Facebook, Instagram и WhatsApp, тие претставуваат три четвртини од вкупниот сообраќај на топ 25 листата, пренесува Банкар.ме.

Еве ја комплетната листа на топ 25 веб-страници заклучно со април 2023 година: