Топлификација ја прифати понудата од Чифлиганец од 9,3 милиони евра

45

Собранието на доверители на Топлификација одлучи да ја прифати понудата на Адора инженеринг која на лицитација успеа да понуди највисока цена, од 9,3 милиони евра со ДДВ за топланите Исток и Запад кои се дел од стечајната маса на Топлификација.

Ванчо Чифлиганец генерален директор на компанијата претходно изјави дека доколку Собранието на доверители одлучи дека не е задоволно со понудата, Адора инженеринг ќе ја прифати без оглед, односно без разлика дали е позитивна или е негативна за нив како најповолен понудувач.

Вчера преку соопштение Чифлигнец истакна дека “идејата и интенцијата на Адора инженеринг беше најдобронамерна и позитивно стратешка за градот Скопје, односно оценивме дека Топланите Исток и Запад, кој што впрочем се од највисок јавен интерес заслужуваат да станат во сопственост и владение на домашна компанија, како не би биле предмет на изнајмување од страна на странски компании“.