Топлото време ѝ даде на Европа одмор од големата криза

59

Посетителите на Варшава во овој период од годината обично не уживаат во температури кои се приближуваат до 20 степени Целзиусови. Јануари во Билбао е обично се одликува со мраз, а не тропска клима и кратки ракави.

Сепак, оваа зима е невообичаена во многу аспекти. Низ Европа, температурните рекорди се уриваат, а цените на енергијата паѓаат: цената на природниот гас во главниот континентален центар TTF во Холандија падна на нивоата последен пат видени пред војната во Украина.