Торти во форма на шишиња газирани пијалоци

15

13129855_1747024845584238_101946871_n-57b56f350c985__880Андрес Фатсо, слаткарка од Сиднеј, Австралија креира торти какви што не сте виделе досега. Таа го зема дизајнот на оригиналните Coca Cola, Sprite и Fanta, но кога ќе ги пресечете овие “шишиња”, ќе откриете дека внатре се крие вистинско слатко задоволство со вкус на Nutella, Matcha (зелен чај) и Reese’s buttercup (путер од кикиритки).

Нејзината слаткарница се вика Baked by Andres, а освен торти во форма на шишиња изработува и секакви други слатки, од кои повеќето се во разни форми на цртани ликови со цел да им се допаднат на децата.

Изработките на Андрас се објавени на Facebook и Instagram, каде е многу популарна.

13151141_979417742135694_960895014_n-57b56f370f880__880ooGirl-from-Australia-makes-Soda-Cake-57b57273d87b7__880 Girl-from-Australia-makes-Soda-Cake-57b572761f6df__880Girl-from-Australia-makes-Soda-Cake-57b572792a455__880Girl-from-Australia-makes-Soda-Cake-57b572815505d__880