TotalEnergies купува три стартапи

32

TotalEnergies го забрзува развојот на својот бизнис со електрична енергија со помош на стекнување на три стартапи, објави во вторникот францускиот енергетски концерн.
Компанијата објави дека стартапите Dsflow, Nash Renewables и Predictive Layer веќе биле дел од програмата за забрзување на бизнисот.

TotalEnergies, исто така, стекнува контролен удел од 56 проценти во Time2plug за да го олесни и забрза имплементацијата на единиците за полнење електрични возила во Франција за своите клиенти B2B.

TotalEnergies, исто така, потпиша комерцијални договори со 10 други стартапи кои учествуваа во акцелераторската програма.

Компанијата објави дека со стекнувањето на Dsflow, ќе им обезбеди на своите корисници на повеќе локации, кои трошат енергија иновативно решение за управување со нивните средства во реално време и оптимизирање на нивната стратегија за набавки.

TotalEnergies, исто така, одлучи да интегрира софтверска платформа развиена од Nash Renewables за да ги оптимизира дизајнот и оперативните параметри на своите проекти за обновлива енергија.