Трикови за подобра продажба

141

Продажбата е тешка работа, но постојат неколку работи што може да ги направите за да ја подобрите вашата вештина на убедување и да го зголемите профитот.

Користете ги социјалните медиуми

Многу продавачи ги користат социјалните медиуми за да ја подобрат продажбата.

Користете фрази

Одредени зборови и фрази можат да бидат магични кога продавате.

Учете од најдобрите

Ако сакате да бидете најдобри, тогаш мора да учите од најдобрите во бизнисот.

Одговарајте навремено на електронска пошта

Одговарајте навремено на електронската пошта од клиентите. Дури и ако сте презафатени одвојте минута време и возвратете им дека за одреден временски период ќе им одговорите подетално.

Нудете попусти

Понудете попуст на некој кој има намера да склучи зделка со вас.

Понекогаш ќе мора да работите за викенди

Според истражувањата, 61% од продавачите работат за време на викендите.

Мудро изберете ги работниците

За да ја зголемите продажбата, потребно е направите правилен избор на луѓе.

Фото: Pixabay