Цената на природниот гас е најниска во последните две години

19

Цената на природниот гас на холандската берза ТТФ денеска падна на најниско ниво во последните две години.

Цената на јунските европски фјучерси на гасот денеска во 9:18 часот беше 30,9 евра за мегават-час.

Во долари, во 9:44 часот, фјучерсите за гас паднаа под 35,0 долари за мегават-час за прв пат во две години, на 34,8 долари.